In memorian

”Kubik” Jamiciz Kubik S19671/2006

Kubik kom till oss när han redan hunnit bli 8 år. Men jag hade spanat in honom under många många år, då hans uppfödare och ägare presenterade honom på Ingesunds folkhögskola. Vi fick ha honom i 2,5 år innan han lämnade oss. Han var en makalös labrador, och han kommer alltid vara min mall för hur en labbe ska vara och se ut.

”Ozzy” Hoksel Netze S42484/2002

f. 020531 d. 060407
Ozzy kom till oss från Kennel Hoksel på Gotland sommaren 2002 och förändrade våra liv. Hans underbara mentalitet och personlighet ”sålde” in borderterrier i våra hjärtan och han är grunden till hela min kennelverksamhet. Han fick finnas med oss i nästan 4 år och han kommer vara oss djupt saknad. Han dog jagandes och han jagar antagligen där han är nu med, lycklig.

”Alice” Bokbergets Winnie King S15218/2004

f. 040119 d. 060407
Alice kom som andra border till vårat hem, hon skulle bli vår stamtik. Hon var en minst lika stor personlighet som Ozzy och hon charmade både familjen och domarna. Hon fick ett flertal CK’n och Bästa tik placeringar här i Sverige och i Norge knep hon 2 CERT, 2 CACIB, 2 CK, 1 BIR och 1 BIM. Jag är helt säker att hon hade fått sitt norska championat i år. Hon hann i alla fall lämna en kull efter sig där Amy nu får axla manteln som stamtik…. Även Alice jagade sig in i döden och jag tror dom dog lyckliga.

Alice har genomfört MH med godkänt skott.

KORAD Raksta’s Gibzi
S41787/93


Gibzi var min första egna hund och så här i efterhand kan jag erkänna att jag kanske skulle valt en annan ras som första hund. Men Gibzi var snäll och förlät mina misstag och i slutändan var vi ett bra team. När Gibzi närmade sig 7 års ålder fick hon dubbelsidig knäledsinflammation och med tanke på hennes ålder och hur lång konvalecens det skulle innebära bestämde jag i samråd med veterinären att hon skulle få somna in. Det var mitt livs svåraste beslut och det dröjde länge innan jag ens kunde tänka tanken på att ha en annan hund i mitt hem.